Opdateret 02.11.2017
27-01-2014

To amerikanske mænd fundet skyldige i ricinfremstilling til brug for angreb mod amerikanske regeringsmål

En amerikansk jury fandt i sidste uge Ray Adams og Samuel Crump skyldige i besiddelse og fremstilling af ricin, til biologisk våbenbrug.

Anklagerne bygger på båndede aflytninger af de to mænd, blandt andet fra deres ophold i kæderestauranten ”Waffle House”, hvor de udtrykker deres had til regeringen og muligheden for at gennemføre dødelige angreb mod amerikansk personale og faciliteter ved hjælp af ricin. De fysiske beviser i sagen inkluderer matchende opskrifter til ricinfremstilling og castorbønner fundet i begges hjem. Ricin udvindes af castorbønner. Derudover blev der fundet acetone i den enes hjem og gummihandsker i den andens.

Dato for strafudmåling er endnu ikke fastsat, men hver af anklagerne kan give livstid. Oprindeligt blev fire mænd anholdt i november 2011 i sagen. Men to af dem - Dan Roberts og Frederick Thomas - erklærede sig skyldige i april 2012 for mindre anklager. De sidder i dag begge fængslet.

I en lignende aktuel sag, har James Dutschke erklæret sig skyldig i at have sendt breve med anthrax til præsident Obama og to embedsmænd. Efter et forlig fik han en dom på 25 år.

Kilde: Global Security Newswire, January 21, 2014
Ricin: http://www.biosikring.dk/210/

Kontakt os

Center for Biosikring og Bioberedskab

Statens Serum Institut

Artillerivej 5

2300 København S

Telefon: +45 32688127
Email: cbb@ssi.dk