Opdateret 04.12.2018

 

Kurser

Center for Biosikring og Bioberedskab (CBB) varetager en række forskellige undervisningsopgaver inden for emnerne biosikring, ansvarlig biovidenskab, bioterror, biologiske våbentrusler og biologisk beredskab.

Biosikringskursus er et obligatorisk kursus, der retter sig mod kommende sikringsansvarlige på virksomheder og institutioner, der har søgt om tilladelse til at besidde eller håndtere kontrolbelagt materiale. For at blive godkendt som biosikringsansvarlig, kræver det en tilfredsstillende gennemførelse af kurset. 

Undervisning inden for biologisk beredskab er rettet mod andre aktører, der kan blive involveret i forbindelse med en biologisk hændelse, fx indsatspersonale fra politi og rednings- og sundhedsberedskab. Formålet er at etablere en grundlæggende forståelse for de særlige udfordringer, der opstår i forbindelse med biologiske sikkerhedstrusler, og kurset er af mere praktisk karakter.

Andre kurser er målrettet studerende på life science-studierne og har til formål at diskutere videnskabelig ansvarlighed og misbrugspotentialet for visse mikroorganismer, teknikker mv. i forhold til biologisk våbenudvikling.

Efter nærmere aftale giver centret specielt tilpassede foredrag inden for ovennævnte emner. Henvendelse angående undervisning rettes til cbb@ssi.dk

Læs mere om nogle af vores kurser i menuen til venstre, eller se introduktionsvideoen øverst.

 

 

Kontakt os

Center for Biosikring og Bioberedskab

Statens Serum Institut

Artillerivej 5

2300 København S

Telefon: +45 32688127
Email: cbb@ssi.dk