Opdateret 02.11.2017

12. oktober 2017  

Nyt om biosikring


Kommunikation via digitale blanketter

Nu kan der ansøges om tilladelse og indberettes digitalt til CBB. CBB's ansøgningsmateriale og indberetningsblanketter er blevet digitale, og det betyder, at virksomheder ikke længere behøver at sende ansøgninger, sårbarhedsvurderinger og sikringsplaner samt ændringer til tilladelser med anbefalet post til CBB. Blanketterne underskrives direkte via systemet, og man vejledes undervejs i processen. Det er dog stadig også muligt at benytte pdf-blanketter til kommunikation med CBB.

Tilgå de digitale blanketter fra https://www.biosikring.dk/blanketter/


Øvrige nyheder


CBB og den kenyanske regering styrker samarbejdet i forhold til biosikring

CBB har i samarbejde med kenyanske partnere netop afholdt workshops på tre universiteter i Vestkenya d. 18.-20. september 2017. Det foregik på henholdsvis University of Eldoret, Masinde Muliro University of Science and Technology og Maseno University. Det er alle tre uddannelsesinstitutioner med naturvidenskabelige og tekniske profiler, som kan være med til at drive opbygningen af en stærk biosikringskultur i området.

De kenyanske deltagere udviste god forståelse for problematikkerne omkring biosikring, og oplæggene førte til konstruktive diskussioner om det biologiske trusselsbillede og sårbarheder i Kenya, samt mulige løsninger.

CBB har igennem nogle år arbejdet aktivt i Kenya som en del af ”The Danish Biosecurity Partnership Program (BPP)”. Programmet har til formål at styrke biosikring i en række østafrikanske lande, herunder Kenya. Som et af programmets konkrete resultater er to ud af tre planlagte besøg til landet nu afholdt med stor succes. BPP er finansieret af Forsvars- og Udenrigsministeriet gennem den danske Freds- og Stabiliseringsfond.

Kontakt os

Center for Biosikring og Bioberedskab

Statens Serum Institut

Artillerivej 5

2300 København S

Telefon: +45 32688127
Email: cbb@ssi.dk